جابر بن عبدالله انصاری: رسول خدا صلیاللهعلیهوآله – در حالی که نزدیکترین فرد به آن حضرت بودم – در حجةالوداع در منا فرمود: مبادا پس از من کافر شوید و گردن یکدیگر را بزنید! به خدا قسم اگر چنین کنید، من در سپاهی هستم که با آن میجنگید!
سپس به پشت سر خود نگاه کرد و سه بار فرمود: یا علی. آنگاه جبرئیل علیهالسلام را دیدیم که به او اشاره کرد و خداوند پس از آن، آیه «فَإمّا نَذْهَبَنَّ بِکَ فَإنّا مِنْهُم مُّنتَقِمونَ * أوْ نُریَنَّکَ الَّذی وَعَدْناهُمْ فَإنّا عَلَیْهِم مُقْتَدِرون»{اگر تو را از دنیا ببریم، حتماً از آنها انتقام میگیریم و اگر هم، قبل از مرگت، عذابی را نشانت بدهیم که به آنها وعده دادهایم، درهرحال ما بر آنها کاملاً مسلّطیم.}(زخرف/41-42) را نازل فرمود.
و پس از آن آیه «قُل رَبِّ إمّا تُریَنّی ما یوعَدونَ * رَبِّ فَلا تَجْعَلْنی فی الْقَوْمِ الظّالِمین»{بگو: «خدایا، اگر بناست در دنیا عذابی را نشانم دهی که به اینها وعده شده، خدایا، وقت عذاب کنارشان قرارم نده}(مؤمنون/93-94) نازل شد.
و پس از آن آیه «فَاسْتَمْسِکْ بِالَّذی اوحیَ إلَیْکَ إنَّکَ عَلیٰ صِراطٍ مُسْتَقیمٍ * وَ إنَّهُ لَذِکْرٌ لَکَ وَ لِقَوْمِکَ وَ سَوْفَ تُسْئَلونَ»{به آنچه به تو وحی شده است، مقیّد باش که تو در راه درستی هستی. آنچه به تو وحی شده مایۀ یادآوری است، هم برای تو و هم برای قومت. دربارۀ پایبندی به آن بالاخره بازخواست خواهید شد}(زخرف/43-44) درباره علی بن ابی طالب علیهالسلام نازل شد.