امیرالمؤمنین علیه السلام در حالی که برای جنگ با خوارج می‌رفت فرمود: می‌ترسم که حرفی بزنید و عمل را رها کنید، وگرنه شما را باخبر می‌کردم که خدا در مورد کسانی که با این قوم بجنگند و آگاه به گمراهی آنان باشند، به پیامبرش چه گفته است. [ولی این را می‌گویم] که در میان آن‌ها مردی است که به او صاحب پستان گفته می‌شود؛ زیرا سینه‌ای مانند سینه زنان دارد. آنان بدترین مردم و مخلوقات هستند و نزدیک ترین بندگان به خدا با آن‌ها می‌جنگند.

[پس از جنگ و] وقتی که کشته شدند، علی علیه السلام در میان کشته‌شدگان به دنبال او می‌گشت و می‌گفت: به خدا که دروغ نگفتم و به من دروغ گفته نشد، تا این که در میان جنازه‌ها پیدا شد. پیراهنش را پاره کرد، در کتف او غدّه‌ای مانند سینه زنان بود و بر روی آن موهایی بود که وقتی کشیده می‌شد کتفش نیز همراه آن کشیده می‌شد و وقتی رها می‌شد کتفش به جایش باز می‌گشت!

وقتی او را یافت، بانگ الله اکبر سر داد و گفت: این برای کسی که خواهان بصیرت باشد عبرتی است.

متن عربی

الإرشاد: قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام وَ هُوَ مُتَوَجِّهٌ إِلَی قَتْلِ الْخَوَارِجِ لَوْ لَا أَنِّی أَخَافُ أَنْ تَتَکَلَّمُوا وَ تَتْرُکُوا الْعَمَلَ لَأَخْبَرْتُکُمْ بِمَا قَضَاهُ اللَّهُ عَلَی لِسَانِ نَبِیِّهِ عَلَیْهِ وَ آلِهِ السَّلَامُ فِیمَنْ قَاتَلَ هَؤُلَاءِ الْقَوْمَ مُسْتَبْصِراً بِضَلَالَتِهِمْ وَ إِنَّ فِیهِمْ لَرَجُلًا یُقَالُ لَهُ ذُو الثُّدَیَّهِ لَهُ ثَدْیٌ کَثَدْیِ الْمَرْأَهِ وَ هُمْ شَرُّ الْخَلْقِ وَ الْخَلِیقَهِ وَ قَاتِلُهُمْ أَقْرَبُ الْخَلْقِ إِلَی اللَّهِ وَسِیلَهً وَ لَمْ یَکُنِ الْمُخْدَجُ مَعْرُوفاً فِی الْقَوْمِ فَلَمَّا قُتِلُوا جَعَلَ علیه السلام یَطْلُبُهُ فِی الْقَتْلَی وَ یَقُولُ وَ اللَّهِ مَا کَذَبْتُ وَ لَا کُذِبْتُ حَتَّی وُجِدَ فِی الْقَوْمِ وَ شَقَّ قَمِیصَهُ وَ کَانَ عَلَی کَتِفِهِ سِلْعَهٌ کَثَدْیِ الْمَرْأَهِ عَلَیْهَا شَعَرَاتٌ إِذَا جُذِبَتْ انْجَذَبَتْ کَتِفُهُ مَعَهَا وَ إِذَا تُرِکَتْ رَجَعَ کَتِفُهُ إِلَی مَوْضِعِهِ فَلَمَّا وَجَدَهُ کَبَّرَ وَ قَالَ إِنَّ فِی هَذَا عِبْرَهً لِمَنِ اسْتَبْصَرَ.

منابع
image_pdf
بحارالانوار/2/283/41
الارشاد/150

مجالس
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

دسترسی سریع

دسته بندی روایات